Waarom Safe-Producten.nl
  • Geteste producten
  • Levering uit voorraad
  • GRATIS applicatie middelen
  • Nederlandstalige handleiding
  • Support per mail of telefonisch
Graffiti Verwijderen

Graffitiverwijderen: doe het goed en veilig!

Het verwijderen met heet water veelal in combinatie met een oplosmiddel voor graffitiverf heeft de voorkeur. Als er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten, dan is een chemisch middel en een langere inwerktijd altijd noodzakelijk, dat is ook onder 10ºC nodig. Werk met alle persoonlijke beschermingsmiddelen die je kunt bedenken, bril, gesloten kleding en handschoenen.

Graffitiverwijderen: doe het goed!
 “Voorzichtigheid is geboden.”
Ingedroogde verf
‘De methode die je uiteindelijk kiest heeft een enorm effect op de snelheid.’
De meeste graffiti vind je terug op baksteen en op beton. Die ondergrond is wel bestand tegen een druk van tussen de 100 en 200 bar. Maar zodra je te maken hebt met zachtere steensoorten of hout, dan is de verf er meestal echt ingedroogd. Dan loop je de kans de ondergrond te beschadigen. Je zult dan met een lage druk moeten werken.
Bepaal dus zorgvuldig welke methode je kiest voor de verwijdering.
Praktijk
Het verwijderen met heet water veelal in combinatie met een oplosmiddel voor graffitiverf heeft de voorkeur.
De kunst van graffitiverwijdering?
Als er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten, dan is een chemisch middel en een langere inwerktijd altijd noodzakelijk.’
De graffiti welke gespoten wordt, soms echte kunstwerken zijn vaak zwaarder van aard. Was het vroeger nog huis-, tuin- en keukenverf, nu kom je ook zwarte verf op textielbasis tegen. Dat krijg je er bijna niet af. Om restschaduwen te vermijden is Gevelverfafbijt van Safe Producten Nederland de beste oplossing.
Binnen 24 uur is de gevel dan weer brandschoon, zonder het gebruik van zware en milieubelastende producten.
Soms is het noodzakelijk de graffiti met stoom en hoge druk in combinatie met chemie en als het niet anders kan – met zandstralen te verwijderen.
Hardnekkige verf
Bij zandstralen wordt zand als straalmiddel aan water toegevoegd en onder een geringe druk, van ca 4 bar tegen de ondergrond geblazen.
SoSafe heeft voor verschillende type ondergronden specifieke middelen ontwikkeld. Afhankelijk van de onderliggende steensoort en de gebruikte verf kunnen verschillende inwerktijden noodzakelijk zijn.
Schaduwen, zogenaamde spookbeelden kunnen in de meeste gevallen probleemloos worden verwijderd met Global Safe Facade gevelverf afbijt.
Indringen
Veiligheid is bij graffitiverwijdering geboden, werk dus met alle persoonlijke beschermingsmiddelen die je kunt bedenken. Van bril, pak en handschoenen tot aan adembescherming. Anti-graffiti-coating, bijvoorkeur semi-permanente maakt verwijdering van toekomstige aanslagen makkelijk te verwijderen. Het is aan te bevelen graffiti zo snel mogelijk te verwijderen. Meestal wordt veel werk gestoken in het maken van de tekening. Het ontmoedigt als deze dan snel teniet wordt gedaan.

Sorteren op:
Weergegeven:
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1