Merk: Global Safe
Model: 3-delig
Beschikbaarheid: 5
€2,50
Excl. BTW: €2,07

Gootsteenverstopping verhelpen

  1. Vul de gootsteen met een laagje water. Prop een natte doek in de overloop opening of plak deze af met duct-tape. Plaats de rubberen kop van de plopper over de afvoer. Maak een aantal krachtige pompbewegingen en trek dan de plopper met een snelle stevige beweging los. Herhaal dit een aantal keer en controleer of het water wegstroomt.
  2. Als de rubberen ontstopper geen resultaat oplevert, moet je bij verstopping in de wasbak of de gootsteen de zwanenhals (ook wel: sifon of waterslot) schoonmaken. Zet een emmer onder de zwanenhals om water en vuil op te vangen. Schroef de beker van de zwanenhals los en maak hem schoon. Als de verstopping verder in de hals zit, dan eerst met de afvoerontstopper veer de verstopping weg duwen. Probeer dan opnieuw met de plopper en spoel na met kokend water.
  3. Als alles faalt, gebruik je de kant-en-klare professionele ontstopper.  Verwijder alle water voor de verstopping met de Sifonpomp. Volg nu de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de ontstopper, draag handschoenen, vermijd spatten, zorg voor voldoende ventilatie en spoel met veel kokend water na.
    Onze professionele ontstopper zal alle organische verstoppingen oplossen, zoals: haar, papier, kalk, maandverband, zeep, vet, koffiedik, natte doekjes enz. Dit product tast geen rubber, lood, koper of pvc– afvoersystemen aan en is niet schadelijk voor septische putten. Bij preventief gebruik legt het product een beschermende laag aan in de leidingen.

Totale verstopping

Mocht u last hebben van een totale verstopping dan is deze zeer lastig zelf op te lossen. Schakel hiervoor een professioneel ontstoppingsbedrijf in. In het geval van een totale verstopping hebben meerdere afvoeren moeite om het water weg te laten lopen en kan het probleem niet zo een twee drie verholpen worden.

Controleer het erfscheidingsputje! Is dit leeg, dan ligt het probleem op uw eigen grond en zullen de kosten van een loodgieter voor uw eigen rekening zijn. Als het putje vol zit, kunt u er van uit gaan dat de riolering van de gemeente verstopt zit. Als dat het geval is kunnen de kosten op de gemeente worden verhaald.

Bel in dat geval altijd eerst met de gemeente van uw woonplaats.

Inhoud van deze set:

·      Gootsteenontstopper (plopper)

·      Afvoerontstopper veer

·      Sifonpomp

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
Tags: gootsteen
Waarom Safe-Producten.nl
  • Geteste producten
  • Levering uit voorraad
  • GRATIS applicatie middelen
  • Nederlandstalige handleiding
  • Support per mail of telefonisch