Kies het juiste polijstmiddel voor de job!

Nano Cerium Oxide (Safe glaspolijstpasta), Limonene Cinnemal (Safe Citroen Polish) en Nano Aluminiumoxide dispersie (Safe Nano polish) zijn voorzien van deeltjes op nano schaal en unieke kristalmorfologie (kristalvormen) om hoogwaardige toepassingen in het polijsten van glas, aluminium en kunststoffen te realiseren.

Safe citroen polish is geschikt om Ceram® kookplaten te renoveren en mogelijk een lichte glaskras verwijderen.


Het polijsten van vensterglas

glas polijsten

Safe glaspolijstpasta reinigt effectief en polijst vensterglas zowel chemisch als mechanisch om micro-ruwheid op het glas dat is opgebouwd door blootstelling aan externe elementen. De scherpe vormen van de partikels in de polijstpasta maken zeer efficiënt, glad en waasvrij polijsten van glazen oppervlakken mogelijk. Dit resulteert in een venster dat de uiteindelijke brillante glans heeft! Safe Citroen polish heeft een sterk ontkalkende werking en zal glas wat al langer aan kalk inwerking heeft bloot gestaan terug brengen in de oorspronkelijke staat.

Zodra het architectonische glas is terug gepolijst in zijn oorspronkelijke staat, wordt het voorzien van hydrofiele (waterminnende) Nano coating zodat het water gespreid naar beneden van het glas wordt afgevoerd. Deze folie actie voorkomt dat er waterdruppels, vlekken en lekstrepen op het glas achterblijven als dit opdroogt. Met deze hydrofiele eigenschap, blijft het raam langer schoon - wat kan bijdragen aan vermindering van de reinigingskosten en reinigingsintervallen.

Het polijsten van autoruiten

Autoruit polijsten

Onze Voorruit polijstmiddelen zijn geschikt voor het polijsten van alle soorten glas en het verwijderen van ruitenwisser krassen en diverse andere beschadigingen zoals, water merken, boomsap, kalkaanslag, resten van zure regen, klevende deeltjes, ingevreten vogelpoep en haarlijn krassen. (voor gebruik op elektrische boormachine)

BELANGRIJK Controleer de diepte van de krassen (Zie hiervoor de beschrijving welke bij het product wordt geleverd.) De voorruit polijstset is ontwikkeld voor het verwijderen van meerdere krassen 1-10 cm lang en minder dan 50 micron (krassen die je niet kunt voelen met je nagel). Als krassen wel voelbaar zijn met je nagel kies dan voor onze Glaspolijstset Professioneel..

Let op: Glas is een zeer hard kristal materiaal en polijsten kan tijdrovend zijn. Om een gemiddelde wisser schade te verwijderen zal ongeveer 1 uur nodig zijn, en in sommige gevallen meer dan één poging. Als u advies of hulp nodig hebt neem dan contact met ons op.

RVS en metaal polijsten

RVS polijsten

Nano Aluminium Oxide (Safe Nano Polish) wordt gebruikt voor het polijsten van lakken en harde ondergronden. Vervaardigd met een plasma proces, is onze Nano Oxide pasta door de enkele kristallen die niet poreus zijn en in de buurt van de theoretische dichtheid komen, hetgeen betekent dat deze geen vorm of dichtheid verandering ondergaan tijdens het polijstproces. Dit zorgt ervoor dat de deeltjes, als deze worden verdeeld met water, efficiënt kunnen worden gedispergeerd tot individuele primaire kristallieten en dat de dispersie door de hoge mate van elektrostatische afstoting gemaakt tussen deeltjes stabiel blijft.


RVS en metaal polijsten

 • Gebruik altijd polijstmiddelen welke zo hard zijn als het te polijsten materiaal. Deze verbindingen zijn speciaal ontworpen om het werk te doen.
 • Een van de grootste risico's bij polijsten is oververhitting. Oververhitting zal niet alleen werkstukken vervormen, maar verzacht ook de oppervlakte. Ook kan teveel koolstof vrij komen. Dan zal het materiaal niet roestvast meer zijn en zal roesten als gewoon staal.
 • Snijden met het juiste gereedschap. Gebruik non-woven wielen en neem zorgvuldig de aangegeven stappen in het polijstproces.
 • Chroom is wat roestvrij staal zijn helderheid geeft , dus wanneer we gebruik maken van een chroom-oxide is dat de perfecte aanvulling en brengt een spiegel afwerking. Gebruik een goede kwaliteit katoenen polijstschijf voor deze operatie.
 • De laatste snit uitvoeren met een top kwaliteit gecalcineerde aluminaat. Dat is een super fijn polijstmiddel, dat geen oneffenheden meer wegneemt, maar ultieme glans brengt. Deze snede moet worden gedaan met een zeer losse linnen of donsschijf.
 • Verwijder eventuele polijstmiddel resten met Weense citroen.
Glas polijsten; Aanslag, Glaskrassen en glas ets graffiti verwijderen

Krassen in glas, ontstaan door glas over glas, krassen met scherpe metalen of schuurpapier verwijderen wij zonder vertekening uit het glas. Ook zuurtags (ets graffiti) herstellen wij optimaal en briljant gepolijst. Op de meeste ruiten ontstaat glas-ets door mineralen en zouten uit de gevelstenen, maar ook vandalisme met zuurtags of zuur graffiti komt steeds meer voor. Ook uit de voegen van de gevellateien komen chemicaliën vrij welke een etsspoor op het glas kunnen veroorzaken. Door reinigen en polijsten van het glas verwijderen wij deze onaangename aanslag van uw glas. Na een volledige glasrenovatie brengen we een op Nano technologie gebaseerde coating aan welke het ontstaan van nieuwe problemen vele jaren voorkomt.

Voor het polijsten van aluminium is het zoals bij alle polijstprocessen belangrijk in een schone omgeving te werken en zorgvuldig om te gaan met de gebruikte materialen. Voorkom dat er vuil op je schijven of doeken komt het is de grootste vijand van het polijstproces!

Aluminium en koper Polijsten
1. Reinigen

Zorg ervoor dat de ondergrond vrij is van vuil of vet en gebruik wasbenzine om het te verwijderen. Teer of wegenverf kan gemakkelijk worden verwijderd met een ijs schraper of een raamschraper. Het oppervlak is dan voorbereid om te worden geschuurd.

2. Schuren

Deze bewerking is het geheim en ook de belangrijkste van alle stappen. De glansgraad welke je kunt bereiken staat in directe verhouding met het schuren. Eerst zwaardere beschadigingen wegschuren met P180 grit. Schuur steeds fijner, grit P360, gevolgd door 500 en voor de afwerking 1000 en eventueel 2000.

3 Polijsten

Polijst altijd in de richting van de nerf van het aluminium en begin vanaf de bodem en werk dan omhoog over de zwarte restproduct lijn van links naar rechts in een langzame en gelijkmatige beweging. Gebruik een polijstmachine met een viltschijf waarop polijstpasta blauw is aangebracht en geef maximaal 5-10 kilogram druk op de machine bij ca 1500rpm. Gebruik voor de laatste stap Safe diamant polijstpasta altijd op een zachte polyether schijf onder toevoeging van gedemineraliseerd water. Veeg de laatste polijstresten weg met een vochtige suède microvezeldoek en bekijk het mooie resultaat!

Lakken polijsten:

Voor een optimaal resultaat bij het polijsten van lak.

 • 1. Alle vervuilingen, zoals teer en insecten grondig verwijderen.
 • 2. Vaststellen van de diepte van eventuele beschadigingen.

Krassen welke met de nagel voelbaar zijn en steenslag kunnen alleen succesvol worden gepolijst indien deze eerst worden gevuld met de originele lakkleur. Kleine krasjes of beschadigingen in de toplaag kunnen worden behandelend met Nano Bright ABC en zodra het lakniveau is bereikt worden gepolijst. Watervlekken en etsen veroorzaakt door vogelpoep, wasstraatkrassen en insectenresten kunnen met onze polijstmiddelen perfect worden behandeld. Water vlekken kunnen op geverfde oppervlakken, wanneer hard leidingwater wordt gebruikt om af te spoelen na het wassen en op natuurlijke wijze drogen, ontstaan. De vlekken zelf omvatten calciumcarbonaat, of kalkaanslag zoals dat meestal wordt genoemd, en andere verdampende zouten. Indien dergelijke vlekken langere tijd overblijven op gelakte oppervlakken, kunnen ze verharden tot het punt waar ze zeer moeilijk te verwijderen zijn, zelfs met de polijstmachine. In extreme gevallen kunnen dergelijke deposito's onderliggende oppervlakken bereiken, waardoor deze etsen. Etsen verwijst naar chemische erosie van de bovenste verflaag (meestal geen clearcoat), en wordt ook veroorzaakt door de corrosieve werking van sterke organische zuren in de uitwerpselen van vogels. Dergelijke verontreinigingen moeten altijd zo snel mogelijk worden verwijderd om het risico van etsen te verlagen.

Defecten in de clearcoat kunnen worden gecorrigeerd op twee manieren.

 • 1. In de nabijheid van het defect door agressieve polijsten of schuren met schijf 3000 totdat het defect niet meer zichtbaar is. In het algemeen is het veilig te verwijderen tot 25% van de dikte van de clearcoat zonder het risico van veroudering van de lak binnen de levensduur van de auto. Het voordeel van deze techniek is dat het defect definitief wordt verwijderd, maar het nadeel is dat een dergelijke actie de kwaliteit van de clearcoat in gevaar kan brengen, vooral wanneer dit regelmatig wordt toegepast.
 • 2. De tweede optie is om de ernst van het defect te verminderen door zacht polijsten en dan te maskeren met Nano Bright ABC lakcoating. Dit is ongetwijfeld een veiliger optie, maar vereist zeer nauwkeurig werken.

Het is ook belangrijk om de lakhardheid te verhogen naar tenmiste 4-5H. Zorg voor het aanbrengen van Nano Bright coating ABC voor een droog, vetvrij en stofvrij oppervlak en vernevel laagje voor laagje over een steeds groter oppervlak, binnen tien minuten nat over nat tot een mooi egaal vlak is verkregen. Correctie kunnen met de suède microdoek worden aangebracht zolang de coating nat is, dus binnen maximaal 10 minuten!

Succesvol kunststof polijsten

Heldere kunststof, zoals auto-koplampen en acrylglas zullen na verloop van tijd door haar krasjes minder doorzichtig worden. De meeste kunststoffen hebben de neiging om dof te worden na enige tijd. Het herstellen en polijsten van kunststof vereist speciale materialen.

Krassen of verwering verwijderen uit kunststof.

Om krassen te verwijderen of verwering gebruik je een zeer fijn schuurpapier. Conventionele polijstpads en grof schuurpapier zullen alleen maar meer schade aan de kunststof toebrengen. Je kunt kunststof het makkelijkst polijsten met kant en klare polijstsets welke de oplosmiddelen en schuurmiddelen bevatten welke je nodig hebt om koplampglazen e.d. te polijsten.

Voorbereidingen voor het Polijsten
 • Werk in een schone en stofvrije omgeving.
 • Reinig de kunststof met een mild schoonmaakmiddel.
 • Werk met (suède)microvezel of katoenen doek - (geen wol!)
 • Als de kunststof diep is geëtst, gebruik dan een 50-50 oplossing van azijn en water. Azijn is een zwak zuur dat enkele kleine putjes en krassen kan samensmelten.
 • Het verzacht het oppervlak en maakt polijsten makkelijker.

De polijstmiddelen in de polijstset zijn milde schuurmiddelen voor kunststof. Voor diep geëtste of verkleurde kunststof, spray wat gedemineraliseerd water direct op het oppervlak en breng enkele erwt grootte dopjes polijstmiddel op de polijststschijf. Polijst bij een niet te hoog toerental, ca 1000rpm tot de glans is hersteld.

De Schuurpapier Methode

Schuur de kunststof met steeds fijnere schuurpads, dat is de beste manier omdat elke schuurstap de krassen van de vorige wist, en op het laatste pas als boven polijsten met de pasta. Een typische progressie begint met 320-grit, zich ontwikkelt tot 400-, 800- en vervolgens eindigt met 1.600 of 2.000 korrel. Veeg het residu van elke stap af met een microvezeldoekje nadat je klaar bent met elk type korrel.Op al onze aanbiedingen en het gebruik van deze website zijn de Algemene Voorwaarden van Safe Producten Nederland B.V. van toepassing.